top of page
Søk

Hva det er og hvor skal du sette vannventilen til oppvaskmaskinen?


stengeventil hansgrohe

Ulykker kan skje, men noen ikke så ofte som du kanskje tror. Det er en god vane å stenge vannforsyningen etter hver bruk av oppvaskmaskinen, men med moderne oppvaskmaskiner med produsentgaranti er sjansen for at vann oversvømmer kjøkkenet veldig liten - men de eksisterer alltid.Kjøkkenkran med avstenging for oppvaskmaskin
Kran med ventil

Det er absolutt verdt å stenge vannforsyningen til oppvaskmaskinen når du forlater huset i noen dager, f.eks. på ferie.


En populær løsning er å velge et kjøkkenkran med ventillukking montert, men dette er ikke den eneste løsningen. Siden denne løsningen sjelden er i bruk, er valget av slike kraner fra anerkjente produsenter liten. Det ekstra elementet påvirker også estetikken til kranen.


Elektroniske ventil
Elektroniske ventil

Det er også elektroniske ventiler som stenger vanntilførselen til oppvaskmaskinen.


Deretter installerer vi en spesiell knapp på benkeplaten som åpner vannstrømmen til oppvaskmaskinen i flere timer, og deretter lukker den automatisk. Du må trykke på knappen før du slår på oppvaskmaskinen.


hansgrohe stengeventil for oppvaskmaskin


Den tredje løsningen er å plassere den manuelle ventilen i et skap under vasken.


Vi anbefaler dette alternativet til folk som ønsker å stenge forsyningen til oppvaskmaskinen bare i ferier utenfor hjemmet. Hvordan ser en slik ventil ut? Dette er en vanlig knott, montert på baksiden av skapet under vasken – på stedet der kaldtvannsrøret kommer ut av veggen. Dette er absolutt den mest estetiske løsningen. Ulempen med denne ventilen er vanskeligere tilgang.

Fordelen med den elektroniske og manuelle ventilen plassert under bordplaten er at du kan velge hvilken som helst kran til kjøkkenet ditt, og etter vår mening kan kraner være veldig vakre!


Comments


bottom of page